*קרדיט תמונה קרדיט אלי הרוש. מתוך אתר פיקיוויקי.
ניתן להעלות על הדעת כמה סיכות שבגינם מגיע קצין לכלא שש. בסופו של דבר מה שמכריע את הכף זאת העובדה שהקצין הסתכסך או היה מסוכסך עם מפקדו. העברות שבהם מגיעים לכלא מבוצעים בעשרות מדי יום, אבל רק מעטים מקבלים מחבוש על כך. בנוסף ישנם עבירות של נפקדות ועריקות שבגינם חייבת המערכת הצבאית לשלוח אותך למחבוש (גם את זה מטאטאים, לפעמים, תחת השטיח).
כותב שורות אלו שהה בכלא שש בגין נפקדות משירות קבע. התפלאתי מרמת הבורות, של חיילים ככלל וקצינים בפרט, בכל נושא תנאי השהייה של קצינים בכלא שש. זאת במיוחד לאור העוברה שלהשגת מטרות מסוימות, במערכת הצבאית, אין תחליף לשהיה של מספר שבועות בכלא שש. אני לא מנסה לעודד קצינים להגיע לכלא, אך אין שום טעם לפחד ממנו גם.
בתור עתודאי ששירת שלוש שנים וסיים שירות חובה מלא, לאחר דחיית שירות למטרת לימודים שמימנתי בעצמי ובמהלכם ביצעתי מילואים, הגעתי למסקנה שאיני רוצה להמשיך לשירות קבע. לאחר חצי שנה של פעילות אינטנסיבית מול מפקדי ומחלקת הסגל, מצאתי את עצמי מול קיר של אטימות. השהיה בכלא מסתמנת ככלי יעיל, לכאורה, להשגת המטרה. אפשר לומר עוד הרבה בנושא, אך זה לא המקום. אם גם אתה מסיבות כאלה ואחרות עומד להגיע לקציניה של כלא שש, תפנה קצת זמן לקריאת מאמר זה. הדבר יחסוך ממך הרבה חששות מיותרות בנוגע למה שמחכה לך, ואולי אפילו תצליח להנות מהחויה שמחכה לך.
כלא שש ממוקם בפאתיה הצפון מזרחיים של העיר עתלית, על כביש 4 ליד צומת אורן. המקום בהחלט נראה פסטורלי, הרי כרמל מתנוססים ממזרח והים התיכון ממערב, קשה להעריך את היופי הזה אלא אם כן אתה נמצא על גג כלשהו או במתקן שמירה.
אם הגעת לקציניה של כלא 6 תהיה לך הזדמנות להעריך את היופי הזה. ממש על ההר ממול ממוקמים שני מיכלים ענקיים של חברת מקורות, הם יושבים כמו עוגן על צלע ההר, אי אפשר לפספס אותם כשנוסעים על כביש החוף או ברכבת, מה שנותן לך תזכורת תמידית על המקום בו בילית או שאתה עתיד לבלות מספר שבועות.
לכלא 6 ניתן להגיע באוטובוס אגד. קו 921 (ת"א - חיפה) או קו 202 היוצא מתנת חוף הכרמל עובר דרך הכלא, עושה סיבוב בעתלית וחוזר לחוף הכרמל. אם אתה מגיע ברכב, כדי לנסוע בכביש החוף ולפנות בצומת עתלית.
סוף סוף הגעת לכלא 6. מן הסתם לא הגעת לבד, כי עפ"י חוקי הצבא מישהו היה צריך לבוא וללוות אותך וגם לוודא שנקלטת בכלא, בד"כ זהו קצין או נגד. אותו מלווה גם ליווה אותך במהלך טופס קלירנס וכשירות רפואית, הוא גם היה צריך לארגן רכב ביחידה ולקחת אותך אישית עד לכלא (בדרך גם עברת בבית כדי לקחת דברים, המלווה צמוד אליך) בקיצור, למרות שאת העונש קיבלת אתה, בפועל נענשים שני אנשים.
בניגוד לציפיותיך אתה לא נכנס דרך השער הראשי של כלא 6. בהמשך הדרך ישנה כניסה צדדית הצמודה לסככה מפח ירוק ודלת ברזל אם פתח קטן. בהגיעך אל הדלת תמצא לחצן, יש ללחוץ עליו על מנת שתבוא החיילת מקבלה ותקח את המסמכים הדרושים(תופס תלונה, כשירות רפואית וכו´). גם אם הגעת ממש מאוחר אתה עדיין תקלט באותו היום, לא יחזירו אותך הביתה אם הגעת אחרי חמש אחה"צ, חבל שתפתח ציפיות.
מה שכן אם המלווה שלך לא דאג להביא את כל המסמכים הדרושים (לדוגמה הופעל עונש על תנאי ולא הבאת טופס תלונה של המשפט המקורי בו ניתן העונש על תנאי) לא יקבלו אותך! מהבחינה הזאת אולי עדיף לבוא מאוחר, כי אם אכן יתברר כי לא כל המסמכים נמצאים עם המלווה ואין שום אפשרות לפקסס אותם מהיחידה (כי כבר מאוחר) אתה בהחלט צפוי לעשות אחורה פנה.
ההמתנה בסככת הכניסה לכלא יכולה לקחת בין חצי שעה למספר שעות (פגשתי נגד שחיכה 6 שעות עד שנקלט לכלא). אל תשכח שזהו מתקן צבאי, אף אחד לא ממהר לשום מקום ולאף אחד לא איכפת כמה זמן תחכה בחוץ, לא לחיילת בקבלה ולא למפקד תורן שעובר על כל המסמכים תרם קבלתך. תתרווח לנוחיותך על ספסל המתנה.
לאחר המתנה בסככת הקבלה ומסירת כל המסמכים, מופיעה החיילת מהקבלה, מקריאה את השם שלך ומודיעה לך בחגיגיות כי אתה יכול להיכנס והמלווה שלך משוחרר. השעה כבר מאוחרת והמלווה שלך צריך עוד לחזור ליחידה, להחזיר את הרכב, ולהגיעה הביתה. אתה טופס את עצמך עם המחשבה מי מאיתנו באמת נענש פה? בכל מקרה אתם נפרדים תוך איחולי הצלחה הדדיים, אתה שם את התיק שהבאת על הגב ונכנס לכותלי הבית החדש שלך. אם חשבת שעכשיו אתה תגיע למיטה שלך - אתה טועה. יקח עוד שעה עד שעתיים עד שזה יקרה ובינתיים תעבור תהליך קליטה וקבלה.
במבנה לקבלת החבושים החדשים תצטרך להחליף בגדים. תקבל שני זוגות מכנסיים ושני חולצות בצבע אפור בהיר (מאד דמה למדים של ח"א) ונעליים צבאיות גבוהות (אם באת בנעליים גבוהות תוכל להישאר איתם). לאחר שסיימת להתלבש תתבקש לעבור חיפוש. החיפוש כולל סינון של כל הדברים שהבאת איתך. שפוך את תכולת התיק על השולחן והחיילת תעבור על כל התכולה כדי להחליט מה מותר ומה אסור להכניס לכלא.
כל אלא ילקחו ממך בקבלה.
כל הדברים שנלקחו ממך יעברו רישום מדוקדק על ידי החיילת בקבלה. עותק מהטופס, עליו נרשמים כל הדברים אותם לקחו ממך, יינתן לך למשמורת. עצתי היא להמנע מלהביא מראש את הדברים שממילא יקחו ממך בקבלה, זה יחסוך לך טרטורים מיותרים בשלב הכניסה ומה שהכי חשוב בשלב היציאה. חוץ מזה אם משהו ילך לאיבוד זה רק יוסיף לך צרות מיותרות ויכול להעיב על כל החויה.
את זמן ההמתנה בקבלה ניתן לנצל לביצוע טלפונים אחרונים לקרובים. בחלון הקבלה השני תמצא טלפון מטכל"י עם קו חוץ (לבזק בלכד), אל תהסס לבקש מהחיילת בקבלה להשתמש כטלפון ולהתקשר.
לאחר שהפקדתך את רכושך, עברת חיפוש והחלפת מגדים אתה מוכן סוף סוף לקבל את הדבר ששווה יותר מסיגריות ככלא. כן, כן! אכן יש דבר כזה ושמו בישראל - כרטיס שקם! החיילת תצלם אותך בעזרת מצלמת אינטרנט קטנה שברשותה ולאחר מספר לחיצות מקלדת יופקד בידך הכרטיס המיוחל.
הכרטיס משמש לקניית מצרכים בקנטינה הפלוגתית. כל יום ביומו נכנס באופן אוטומטי חמישה (!) שקלים חדשים לחשבונך הפרטי. רק הגעת לכלא, לא הספקת אפילו להגיד "כן הסמלת" וכבר יש לך חמישיה לבזבוזים.
בנוסף יחכה לך קיטבג נוסף שהוכן כמיוחד עבורך. בתוך הקיטבג תמצא שלוש שמיכות צבאיות ומעיל(כחורף). אם עכשיו אתה חושב שהגיע הזמן לזוז לכיוון הקציניה, תתאזר מסבלנות אתה צריך לעבור ראיון קליטה מהיר אצל קמ"ן(קצין מודיעין) היושב כקרוון שליד.
הקמ"ן ישאל אותך מספר שאלות כלליות עליך ועל נסיבות בהם הגעת לכאן, הצפי הוא שלאחר מספר דקות בודדות תשוחרר ותמשיך בתהליך קליטתך. כמובן שקשה להעלות על הדעת כי אתה החייל היחיד שנקלט באותו הזמן לכלא, לכן ´ש לחכות עד שכלל הנוכחים יסיימו את תהליך הקבלה ורק לאחר מכן יקחו אתכם במרוכז לכיוון פלוגה ב´, זאת הפלוגה בה נמצאת הקציניה.
כאן המקום להדגיש את מה שהספקת כבר להבין : האמירה "לאט לאט סבלנות" מוצאת את ביטויה במלוא הדרה בין כותלי הכלא. אף אחד, אבל ממש אף אחד, לא ממהר לשום מקום. עצתי אליך היא לעשות מיתוג בראש ולזרום עם האוירה. לאן יש לך למהר? התב"ן (השלילי) דופק. אתה לא חייב יותר שום דבר לאף אחד. תהנה מהחופש האמיתי.
לאחר שעות של המתנה ותהליך הקבלה אתה מוצא את עצמך עם התיק שהבאת איתך והקיטבג שקיבלת בקבלה עליך. החיילת מהקבלה מובילה אותך ואת חבריך לפלוגה ב´, בה אתה הולך לבלות את הימים/שבועות הקרובים.
מסע הכומתה הזה [בסוף אכן מקבלים כובע צבאי ירוק] נמשך 20 שניות תמימות שבסופן אתה מגיע לש"ג פלוגות. ימינה הכניסה לפלוגה ב´ ושמאלה פלוגה ג´. השומרת בכניסה תפתח את הדלת לפלוגה ב´, החיילת המלווה תכניס אתכם פנימה ותגיד לכם לעמוד מעבו לקו האדום ברחבה הפלוגתית. עוד דלת נסגרת מאחוריך.
אתה מוזמן להתרשם ממבנה הפלוגה בציור שלמעלה. הדבר הראשון שתראה מולך היא רחבה בגודל של חצי מגרש כדורסל. הרחבה נועדה בעיקר לספירות של חיילים סדירים. אתה ממתין בסבלנות מאחורי הקו האדום.
גם כאן אתה עשוי לבלות דקות לא מעטות עד שמישהו מהמפקדים/סמלים יגש אליך וימשיך את תהליך המיון והקליטה. ברגע זה כבר תספיק לשים לב כי החבושים שכבר נמצאים בפנים מסתובבים עם תגיות על הכתפיים.
אל דאגה עוד מעט גם אתה תקבל זוג תגיות לתפארת מדינת ישראל. זה הזמן להסביר את הצבעים השונים של התגיות: תכלת - קציניה. שחור - מילואים, לבן - סדיר (כל צבע אחר פרט לשחור ותכלת מציין חייל סדיר בשלב כלשהו). למען הסר ספק: אתה לא מקבל את התגיות על פי מי שאתה מחוץ לכלא, אלא על פי התא בו אתה יושב.
אם אתה קצין אתה בהחלט זכאי [J] להיות בקציניה, קרוב לוודאי שגם תגיע לשם, אבל אם ישנה מצוקת מקום בקציניה אתה עשוי למצוא את עצמך בתא של מילואימניקים. במקרה כזה תקבל תגיות שחורות עד שיתפנה מקום עבורך בקציניה ואז יוחלפו התגיות לתכלת. בשלב זה של המתנה בתוך הפלוגה, אתה הכי "פגיע". המד"כים (מד"כ = מדריך כלואים) עשויים לזרוק לעברך ביטויים כמו: "תן דום למ"פ!" או ""קום על הרגליים שלך!" אם הם היו יודעים שמדובר בקצין היו נמנעים מהערות טיפשיות אלו.
בכל מקרה אתה יכול לענות בכל שקט וברור כי אתה קצין - יותר לא יטרידו אותך. מפקד הפלוגה הוא היחיד שמבקש שיצדיעו לו גם הקצינים, אך אינו נוהג לומר זאת במפורש, אלא ירמוז לך, היה ופגשת אותו ולא הצדעת, בנוסח "שלום גם לך" או "תודה ששחררת אותי".
כאמור ההמתנה יכולה לקחת דקות ארוכות, ישנן מספר דרכים להעביר את הזמן. אפשר להתרשם מהאוירה הכללית בפלוגה, בהתנהגות החבושים השונים ומה שיותר מעניין - התנהגות המפקדים. אוירת הטירונות עולה מיד בזכרונך ואולי אף חיוך קטן על שפתותיך לזכר הימים ההם. היה ונפלת על הזמן בו אוספים את החיילים הסדירים על הרחבה, אתה מוזמן לתפוס תנוחה נוחה לך ולהנות מבידור אינסופי שיתגלה מיד לעיניך.
המפקדים/סמלים יתחילו לצעוק ביטויים כמו "20 שניות הייתם בחוץ!" או "להסתדר בשלישיות!". החיילים יתרוצצו כמו נמלים בגשם. כמובן שהשלישיות לא ממש נראות שלישיות והסמל יכול לטפוס ת´קריזה ולפלוט משהו בסגנון "מה אתם דבילים?! אתם לא רואה שאין פה שלישיה" אתה מרגיש רחמים מסוימים עבור הסדירניקים המסקנים, אבל במהרה תבין שהכל הצגה, כולם שחקנים ולוקחים הכל בקלות.
שפר מזלי ונוכחתי באירוע מוזר שממבט ראשון אף נראה הזוי לגמרי. אחד הסמלים החליט שהוא מלמד את החיילים לצעוד כאשר כל החיילים מסודרים בשני טורים ארוכים(כנראה לקראת מסדר כלשהו).
כמובן שהחיילים היו צריכים לצעוד באופן מסונכרן ושהטור האחד לא יקדים את הטור השני... במשך עשרים דקות תמימות ניסה הסמל לשוא להסביר לחייליו מה משמעות צעידה מסונכרנת ומהו קצב צעידה. החיילים נמתחו לאורך כל הרחבה בצעידה קשה ומסורבלת. מהצד נראו החיילים כמו במשחק ´התולעת´ כאשר עם כל צעד נוסף מתארך טור החיילים יותר ויותר.
לאחר דקות ארוכות של צעידה אל שום מקום הגיע הסמל אל סיפוקו ושיחרר את החיילים לתאים. לכל דבר יש סוף ולדברים טובים ומצחיקים הסוף מגיע מהר מדי. תוך זמן ההמתנה אתה גם מוזמן לקרוא את החובות והזכויות של החבושים. הכלא מקפיד שחמידע יהיה מפורסם בכל פינה בכלא. על הקיר מאחוריך תוכל למצוא רשימה, לא כל כך ארוכה, של חובות וזכויות החייל בכלא.
שם תגלה בין היתר שמגיע לך לראות רופא וקב"ן, אם תבקש. אתה רשאי לשלוח ולקבל מכתבים. אתה חייב להשמע להוראות המפקדים (ואם לא, מה ? ישימו אותך בכלא?). אתה חייב לשמור על היגיינה אישית. אתה זכאי לביקורים (לאחר 7 ימים לסדירים, 3 ימים לקצינים ומילואים) בימי שני וחמישי בתיאום עם קצין העיר, והכי חשוב כל 10 ימים מורידים יום אחד מתקופת המחבוש.
לאחר המתנה של דקות ארוכות אחד המפקדים יועיל בטובו לפנות אליך ואל חבריך המתקבלים ולסיים את תהליך הקליטה בפלוגה. אם ארזת ביסודיות את כל הדברים שלך חזרה לתיק לאחר החיפוש בקבלה, תיווכח שטרחת לשוא. המפקד(בדרגת רב"ט) יבקש ממך לפרוש, על הרצפה, את אחת השמיכות שקיבלת בקיטבג ולהוציא את כל תכולת התיקים שברשותך על גבי השמיכה.
בשלב זה עודכן המפקד לגבי הזהות של החבושים החדשים ויודע כי מדובר בקצין, לכן יסיים כל פניה המופנית לכיוונך במילה ´בבקשה´. המפקד יעבור במהירות על כל הדברים שברשותך וישאל אותך האם יש לך להצהיר על משהו שאתה מכניס לכלא ושהוא צריך לדעת מזה. בסיום החיפוש תתבקשו שוב להכניס את כל הדברים חזרה לתיקים והקיטבג.
המפקד יפתח במונולוג קצר על מבנה הפלוגה וה"דיירים" השונים בו, יסביר לך על בעלי התפקידים השונים בפלוגה (מפקדים, סמלים, קצינים-מ"מ, סמ"פ, מ"פ). בשלב זה המפקד יחלק לכם את התגיות המתאימות ולבסוף תקבל גם מזרן אחד. עתה מצויד בכל הידע והדברים המפקד יקח אותך ואת חבריך אל התאים אליהם אתה תהיה משויך.
כאמור קצין באופן אוטומטי מיועד לקציניה, אך אם אין מקום תועבר לתא של מילואימניקים. כמובן כשאני הגעתי בפעם הראשונה לכלא נאמר לנו (לי ולעוד קצין שהגיע באתו היום) כי אין מקום בקציניה, המקום יתפנה מחר, ועד אז נצטרך להיות בתא של מילואימניקים. העברתי יממה תמימה בתא של מילואימניקים עד שהועברתי לקציניה ולכן זאת הזדמנות טובה לתאר את החויה שבשהיה עם מילואימניקים.
השעה הייתה שמונה בערב ולכן כל החיילים היו כבר סגורים בתאיהם. הסמלת הובילה אותנו אל תא המילואימניקים. כבר כשהתקרבנו לשם היה ברור שהתא די מלא באנשים. נשמעו קולות של חיילים משחקים שש-בש וברקע קולו של גדי סוקניק מחדשות ערוץ 2.
התא הינו חדר אחד גדול בקצהו האחורי כיור קטן ותא שירותים צר ובקצהו הקדמי טלויזיה ושולחן עם פריסה (לחם, ממרח שוקולד, תה). לאורך שני הקירות מסודרים מיטות דו קומתיות, בסה"כ מסוגל להכיל התא כארבעים חבושים מילואימניקים.
בין המיטות תלויות מגבות של החבושים. אין חלונות בתאן (!) ישנם פתחים מרושתים בחלק העליון של הקירות החיצוניים לאורך כל הקיר. דלת הכניסה לתא הינה רשת מברזל, בכל זאת זה כלא. לאחר שנכנסתי פנימה ודלת הכניסה נטרקה מאחורי אז בפעם הראשונה באמת הבנתי - אני בכלא. מרגע שנכנסת לתא והתארגנת על איזה מיטה פנויה למעשה סיימת את השלב ה"קשה". הבעיה הכי גדולה שמחכה לך בהמשך זה למצוא תעסוקה לזמן הפנוי הרב שמחכה לך.
אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני. הדבר נכון בעיקר למפגש בין אנשים, אך הדבר גם תקף למקומות חדשים. אפשר להעביר תשעים יום בכלא צבאי, אבל תמיד תזכור את היום הראשון שהגעת לשם.
לא הייתי אמור להיות בתא של מילואימניקים, אך רצה הגורל ונפלתי שם ביום הראשון. אם אתה לא מעשן (אני לא) אתה תתקשה להתרגל לריח סיגריות(בכלא מעשנים רק נובלס) המתמיד. התא, כאמור, סגור בשעות הערב והלילה ולכן אין לאן לברוח. אתה בהחלט רשאי לבקש לעבור לקציניה בתרוץ כי אינך סובל את הריח, אבל אין צורך לטרוח כי אתה במילה מיועד לעבור לשם.
ישנם אף מקרים הפוכים, בהם אנשי מילואים לא מעשנים הועברו לקציניה(על בסיס מקום פנוי) עקב רגישותם היתרה לריח הטבק. כל שעות היום, מילואימניקים רשאים לצאת מהתא, אבל לאיפה יש לך כבר ללכת? ישנה רחבה קטנטנה עם ספסל מאחורי תא המילואימניקים, שם ניתן להעביר את השעות הפנויות בקריאת ספר או משחקי שש-בש ושחמט.
אפשר ואף מומלץ לבלות את השעות הפנויות, הרבות, בשינה ונמנום בתוך התא. לקום בשתיים בצהריים ולהתקלח כאשר אין לחץ במקלחות. השירותים והמקלחות של המילואימניקים נמצאים מחוץ לתא ובסמוך לו בתוך קרוון נפרד. בנוסף, מחוץ לתא תמצא טלפון בזק ציבורי לשימושך, כמוכן ישנם כמה טלפונים נוספים ליד משרדי הסגל.
קציניה זה סיפור קצת אחר. ככלל אין כניסה לשטח הקציניה לאף אחד מהחבושים האחרים (לא לסדירים ולא למילואימניקים), הסמ"פ והמ"מ מבהירים זאת ללא הרף כי כל חייל שיתפס בשטח הקציניה יעמוד למשפט.
הפיתוי לבוא לקציניה הוא רב עקב מועדון הקציניה שמכיל טלויזיה וספות צבאיות, בנוסף תה או קפה זמינים בד"כ במועדון לכל החפץ בכך. מבנה, בו ישנים הקצינים, מחולק לשבעה תאים נפרדים, שלושה תאים לארבעה חיילים, כל אחד, וארבעה תאים לשני חיילים כ"א (סה"כ 20 חיילים). התאים המיועדים לשניים הינם קטנים ומסודרים לאורך הקיר השמאלי של המבנה.
התאים לארבעה גדולים יותר ומסודרים לאורך הקיר הימני. בסוף המבנה ישנו המקלחון ושני תאי שירותים. המקלחת (והשרותים) נשמרים נקיים ומסודרים, ישנה מראה וכיורים. בכניסה למבנה ישנו טלפון בזק ציבורי לשימוש דיירי הקציניה בלבד ולכן כדאי להביא טלכרט. הרחבה שליד המבנה כוללת סככה("מועדון הקציניה") ובתוכה טלויזיה(מחוברת ל - YES),ספות צבאיות וכורסאות ישנות, שולחן רחב לעיתונים, מאוורר ושולחן עם פריסה להכנה עצמית.
בסמוך לסככה ישנה רחבה קטנה עם כמה שולחנות. כל הדברים הנ"ל מיועדים לשימוש הקציניה בלבד ועושים את ההבדל שבין הקציניה לבין שאר הפלוגה. עקב הריחוק הפיזי משאר הפלוגה ישנה הרגשה של שקט ושלוה (בחודש אוקטובר 2004 החלה בניה ברחבת הקציניה, כנראה עבור פרויקט גחל"ת שיוקם בסמוך לקציניה. צפוי שהדבר ישנה במקצת את הרחבה).
כאמור הקציניה יכולה להכיל עד עשרים חבושים, אך אין הדבר אומר שהיא מלאה עד אפס מקום בכל רגע נתון. יותר מזה, רוב החבושים בקציניה אינם קצינים (!!!). התפלגות האוכלוסייה בקציניה מתחלקת בין קצינים (בעלי עדיפות ראשונה להגיע לקציניה), נגדים ומשטרה צבאית (רוב החבושים).
החבושים ממ"צ אינם מוכנסים לתאיהם של החיילים הסדירים, מסיבות שאינן דורשות הרבה נימוקים, אלה מחולקים בין הקציניה למילואימניקים, זאת משום שהאוכלוסייה בתאים אלו נחשבת ליותר בוגרת ואחראית (בלי לבצע הכללות גורפות, זאת בהחלט הנחה סבירה). ישנם דיבורים באוויר כי יקצו תאים נפרדים לחיילי מ"צ, אך אין לדעת מתי הדבר יתממש.
כותב שורת אלו יכול להעיד מנסיונו הקצר על העבירות בגינם נכנסים החיילים לכלא. חבושים ממשטרה צבאית יושבים על אותם הדברים שחיילים סדירים מחילות אחרים יושבים, בעיקר נפקדות ועריקות כתוצאה מרצון להחליף את היחידה בה הם משרתים. חלקם רוצים לעבור קרוב לבית חלקם רוצים לצאת ממשטרה צבאית בכלל(לא מעוניינים להיות במשטרת התנועה הצבאית או לעמוד במחסומים השונים בשטחים).
נגדים יושבים על עבירות יותר חמורות כמו : נשיאת תחמושת ברכב אזרחי, סחר ו/או שימוש בסמים. קצינים מגיעים מסיבות שונות ומוזרות, לדוגמה : התרשלות בתפקיד (לא שלח חיילים לחידון !), טיול בשטח A, נפקדות משרות חובה או קבע(עתודאים), ארגון מסיבה בבסיס(!), חריגה ממסלול טיסה וכמעט התנגשות במטוס אזרחי (כן, כן, גם הטובים שבינינו לפעמים עושים שטויות)
אם ראית "אוז" או "הבריחה מאלקטרז" אתה ודאי מלא חרדות למה שמחכה לך בכלא. כתמיד הדמיון מתעתע בך. אתה לא תמצא חבושים שהולכים עם סכין בין השיניים או שרשראות על הרגליים. אף אחד לא יגיד לך שהמיטה עליה שמת את התיק שייכת לרוצח סדרתי.
אין תופעות של אלימות או ניצול מסוג כלשהו(אני בכל מקרה לא ראיתי), מעבר לכך מקפידים הקצינים מהסגל לשאול, להתעניין ולהקפיד על משמעת והוגנות בין כל החבושים. לכל הנוכחים גם ברור שהפרות משמעת מכל סוג יטופלו בהתאם ולכן שומרים על אווירה נעימה, אתה בהחלט יכול לתפוס את עצמך עם מחשבה שהמקום דווקא די נחמד - אל תבהל! הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לך זה שתתרגל לכלא.
כפי שכבר נרמז קודם, גם יחס הסגל אל החבושים בקציניה הוא שונה לטובה. אי אפשר שלא להתרשם כי הקציניה בעיני סגל הסמלים והמפקדים נתפסת כסוג מסוים של נע"ת (נוסף על תפקיד). רוב הזמן הסגל עסוק עם החיילים הסדירים, המהוים את רוב החיילים ורוב הבעיות בפלוגה.
אופי הדיבור אל אוכלוסיית הקציניה הינו נינוח בד"כ ואפילו די מנומס. אף אחד לא מנסה לחנך אותך או להיכנס איתך לויכוחים מיותרים. במידה והסמלת הרימה את קולה בכיוונך והדבר נתפס בעינך כעלבון אתה תמיד יכול להחליף מילה עם אחד הקצינים מהסגל שיסביר לך כי הסמלת לא התכוונה לכך והיא פשוט הייתה נסערת לאחר שטיפלה בכמה חיילים סדירים.
הסגל אינו פוקד עליך לעשות דברים אלא מבקש ממך בנימוס, אינך אמור לחוש שום קומפלקס של נחיתות. אינך מצדיע לאף חבר סגל פרט למ"פ, שאינו נוהג להסתובב הרבה בפלוגה והמפגש ביניכם נדיר ביותר. אם עצם העובדה שרב"ט או סמל מבקש ממך לעשות דברים מסוימים מעיקה עליך אתה עלול למצוא את גאוותך נפגעת מכך.
הגישה האומרת ´מיהו בכלל שיגיד לי מה לעשות´ תחזור אליך כמו בומרנג ותפיל רק אותך. אתה לא תמצא שום דבר קשה, מרתיע או מעיק במהלך השהיה בקציניה ואם אתה חש את התחושה הזו סימן שהבאת אותה איתך מבחוץ. תשנה גישה, תעשה מיתוג בראש, תשכח שאתה קצין ואתה בהחלט תעביר את זמנך בנעימות, תנוח ואף תצא מחוזק מהחויה היחודית הזו.
לאחר שהבנת איפה אתה נמצא, התחושה וההבנה שאתה פשוט צריך לעבור את התקופה הקרובה מהר ככל האפשר ואפילו לנסות להנות מזה חלחלה בך, אתה מוכן לדבר אותו תעשה במשך רוב שעות היממה במהלך השהות בכלא - כלום, פשוט כלום.
ביומיים הראשונים אתה אמור לעבור מספר רעיונות הכוללים פגישה עם המ"פ, נציגת ת"ש, קב"ן ורופא. אם אין לך בעיות מיוחדות שחשוב לך להעלות בפני הגורמים הנ"ל אתה בהחלט תסיים את הסבב הזה במהרה. אם לאחר מכן תרגיש צורך לראות אחד מהגורמים הנ"ל, כמו קצינת ת"ש או קב"ן, אתה מוזמן להגיש בקשה בכתב ולשלשל אותה לתיבה שליד משרדי הסגל, בקשתך תענה במהלך היומיים הקרובים (בכלא זמן המתנה בין בקשה לפגישה עם קב"ן הינה קצרה, כנראה לא לוקחים סיכונים מיותרים).
זהו גם הזמן הטוב ביותר להגיש בקשה לאלוף לביטול העונש או שינויו, כמו כן זכותך להגיש במקביל ערר למפקדו של הקצין ששפט אותך. אין לך בגדול מה להפסיד ולכן כדאי לעשות את שני הדברים הנ"ל במקביל וללא דיחוי. טפסים והסברים לאופן הגשת הבקשות השונות תמצא אצל הסגל, כמו כן ישנם הסברים כתובים התלויים ליד משרדי הסגל. בנוסף לכל אלה זכותך להגיש קבילה אם אתה חפץ בכך. הקבילה תועבר במעטפה סגורה למ"פ המחויב לשלוח אותה בדרך המהירה ביותר לנקח"ל (נציב קבילות החיילים).
כיון שאתה נמצא בכלא צבאי תצטרך לשמור על כללי הופעה וסדר הולמים. הכוונה היא להיות מגולח ולדאוג לנקיון הקציניה. אם אין לך כלי גילוח אתה רשאי לחתום על "אספקה קטנה" במשרדי הסגל. האספקה כוללת: סכין גילוח, משחת גילוח, סבון רחצה וסבון לכביסה. אחד הכללים המעטים שעליך בכל זאת לקיים הוא הליכה עם כובע צבאי כל זמן שאתה יוצא משטח הקציניה. יש הטוענים שזהו הצד הענישתי בכל העסק.
שעה
5:30
6:00
7:30
00 :8:00-12
בסביבות 12:00
פעילות |
|||||
השכמה. אחד המד"כים (מדריך כלואים) יבוא להעיר אתכם. הדבר יעשה ברגישות יתרה ואף מפתיעה לטובה ממבט ראשון. המד"כ ידליק אורות במבנה ויעבור תא תא על מנת לחזור על אותו המשפט "בוקר טוב, קומו בבקשה לספירה" |
ספירת בוקר. לאחר הספירה ניתן לגשת לחד"א לארוחת בוקר. |
מסדר בוקר, הכולל : שטיפה של המועדון, רחבה ושירותים.בנוסף יש לדאוג שהמיטה תהיה מסודרת והחפצים האישיים מתחת למיטה. |
זמן פנוי. אם קראו לך לעבודות בבסיס טירה הסמוך(כדאי ללכת זאת חויה בפני עצמה) תחזור בסביבות 14:30. |
ספירות צהריים + ארוחת צהריים |
|
השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם עוד היום