קבלת מעמד "יליד חו"ל" או "בן מהגרים" אינה מעניקה לאזרח שהינו מיועד לשירת ביטחון פטור מלא משירות ביטחון אלא אך ורק מעמד של דחיית גיוס. משמעות הדבר רבה שכן במועד חזרתו ארצה צפוי המלש"ב לעמוד בפני דרישה להשלמת שירות צבאי על ידי רשויות הצבא. נשאלת השאלה עד מתי קיימת חובת גיוס מלשב שחוזר לישראל לאחר שהיה בחול.
כרגיל, התשובה לשאלה הזו די מסובכת ונחלקת לשניים.
ראשית – ייבדק מעמדו המקורי של המלש"ב. האם הוגדר כ"יליד חו"ל" - אזרח ישראלי שנולד בחו"ל ואשר מקום מושבו הקבוע היה בחו"ל יחד עם ההורה שהוא בחזקתו או שמא הוגדר כ"בן מהגרים" – אזרח ישראלי שעזב את הארץ יחד עם ההורה שהוא בחזקתו לפני גיל 16 ומאז מקום מגוריו הקבוע הינו בחו"ל.
בהתאם לקביעת המעמד, יליד חו"ל או בן מהגרים, ייקבע אופן הגיוס ומשכו.
"יליד חו"ל" אשר חוזר להתגורר בארץ יגויס לפי הנחיות הגיוס הקבועות לעולים חדשים. לפי הנחיות אלה, אם הגיע ארצה בגילאים 18-19 יגויס ל-30 חודשים אם הוא רווק, 18 חודשים אם הוא נשוי ויפוטר משירות אם הוא נשוי עם ילדים.
לעומת זאת, אם הגיע ארצה בגילאים 20-21 והוא בעל פרופיל 65 ומעלה, יגויס ל24 חודשים באם הוא רווק, 6 חודשים באם הוא נשוי ויפוטר משירות באם הוא נשוי עם ילדים.
אישה ילידת חו"ל תגויס כרגיל אלא אם הגיעה ארצה לאחר גיל 20 שאז תפוטר משירות צבאי לחלוטין.
לעומת זאת, בן מהגרים שהגיע ארצה יהיה זכאי להקלות בגיוס כמו עולה חדש אך ורק אם חזר ארצה לאחר גיל 20. אם חזר לפני כן – יגוייס לשירות כרגיל, כמו כל אזרח אחר. במידה ובן המהגרים עזב את הארץ עם הוריו לפני גיל 13, יהיה זכאי להיות מגויס כעולה חדש אך ורק אם חזר אליה לאחר הגיעו לגיל 18.
חשוב לזכור כי מלש"ב, בין אם הוא במעמד "יליד חו"ל" ובין אם במעמד "בן מהגרים" אינו זכאי לחרוג מתקופות השהיה המותרות ואם ייעשה כן ייחשב כמי שחזר לגור בארץ ויגויס בהתאם להוראות המוזכרות כאן.
למידע נוסף בעניין זה ו/או בעניינים נוספים הקשורים לדין הצבאי – הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרד קוזניץ, פסח ושות'
בטלפון 03-5288580 ו/או 03-5288570 ו/או ישירות לעו"ד עידן פסח בנייד 050-5531062 ו/או עו"ד בני קוזניץ בנייד 052-4445559.
קרדיט תמונה: דובר צהל. מתוך אתר פיקיוויקי.
השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם עוד היום